Menü Bezárás

Igen, szocializmus!

Pártközlemény

A tavaly tavasszal alakult IgenSzolidaritás sikeresen lépett fel a magyar politikai térképre a polgári ellenzék által üresen hagyott baloldali zónában – értékelte 2020-at Huszti Andrea, a párt elnöke.

Huszti szerint pártja kevesebb, mint egy év alatt áttörte a mérhetőséget jelentő 1 %-os határt, felépített egy koherens baloldali programot, amely világossá teszi, hogy a világ megannyi baloldali pártjához és mozgalmához hasonlóan az

IgenSzolidaritás távlati célja is a szocializmus.

Ehhez a programhoz miniszterelnök-jelöltet is választottak Szanyi Tibor, korábbi EP-képviselő személyében.

A párt éles kritikával illeti a profithajhász kapitalizmust, amelynek magyarországi változatát klienskapitalizmusnak nevezi.

Az IgenSzolidaritás rövid távon önálló baloldali frakciót akar a Magyar Országgyűlésben, mert meggyőződése, hogy a szociális, morális és környezeti válság felszámolását annál sokkal többen kívánják, mint a törvényhozási bejutást jelentő 5 %-os küszöb.

A magyar választójogi szabályozás, valamint a jelenlegi magyar politikai klíma az IgenSzolidaritás önálló indulását követeli meg mind a 106 választókerületben, természetesen hasonló listát is.

“Világos víziónk, követhető programunk és jó jelöltjeink vannak” – szögezte le Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke.

Posted in Sajtóközlemény