Menü Bezárás

Az ISZOMM egyik szeme sír, a másik pedig nevet

Magyarország közösségi pártja, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szomorúan veszi tudomásul az EP-választások eredményét, aminek következtében a 21 magyar EP-képviselőből 19 jobbos politikus lett, ugyankkor üdvözli a hazai álbaloldal, jelesül az LMP, a Momentum, az MSZP, a Párbeszéd, továbbá ide sorolva a Jobbik és a 2. Reformkor kollektív arcra esését.

Az önkormányzati választások kimenetelét is figyelembe véve Magyarország helyzete most úgy alakult, hogy a legnagyobb kormánypárt, a legnagyobb ellenzéki párt és a budapesti főpolgármesteri tisztség egyik esélyes várományosa egyaránt a Fideszben született, és valós politikáikban most is ott van. Eszerint a Nemzeti Együttműködés Rendszere hazánkban totálissá vált, néhány ellenzéki szigetet rezervátumként megtűrve.

Az ISZOMM helyes döntésnek tartja, hogy ezen a csalárdságok fesztiváljává alakított EP-választáson nem vett részt. Ez a választás a gazdagok sportja maradt, s a baloldal távolmaradása megkímélte a pártot az esztelen kiadásoktól, s egy minden bizonnyal lehangoló eredménytől.

A kialakult helyzet ugyanakkor nyit egy ablakot, hiszen a baloldalként tetszelgő liberális-középutas-náci ellenzék kifüstölése talán ad annyi teret, hogy a baloldali értékek, úgymint egyenlőség, igazságosság, szolidaritás többek figyelmét felkeltsék.

Az EP-választások egyéb európai eredményei hasonlatosak a magyar helyzethez, amennyiben a liberális, valamint a sötétzöld politikai erők hatalmas vereséget szenvedtek, azonban a szélsőjobb megerősödött, noha a hatalmat birtokló neoliberális középerők stabilan őrzik pozícióikat.

Nyugaton és Keleten a helyzet változatlan, a dolgozók kizsákmányolása sajnos folytatódhat, s ez idehaza sem változott.

Az ISZOMM közömbösen nézi a Fidesz és a Tisza látszólag versengő együttműködését, ugyanakkor a karizmatikus baloldal a továbbiakban is a szociális Magyarország megteremtésén dolgozik.

Szanyi Tibor

Posted in Sajtóközlemény