Menü Bezárás

Davos: szemforgatás a hegytetőn

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom a képmutatás évenkénti csúcsának látja az ún. Világgazdasági Fórumot, amelynek 53. felvonása ma nyílik a svájci Davosban.

Luxusrepülők, kéj-helikopterek, méregdrága autók hordják a világ milliárdosait egy kis alpesi faluba, ahol a globális nagytőkések most éppen egy megosztott világban való együttműködés témakörét választották a az idei kollektív köldöknézésükhöz. Ahogy az lenni szokott, a földkerekség leggazdagabb tolvajai akarnak a népek szemébe hazudni azokról a gondokról, amiket egyébként pont ők okoznak. A szégyent csak fokozza, hogy a világ országai egynegyedének állam-, vagy kormányfői szinten csatlakozik a pofátlan rongyrázáshoz.

Az ISZOMM álláspontja szerint a szupergazdagok ritmikus összeesküvése csak bajt hoz a világ fejére. A pöffeszkedő és okoskodó kapitalista nagyurak ezúttal is kioktatni készülnek a nagyvilágot, szerintük miként kéne mindenkinek még jobban az ő szolgálatukba állni?

A párt felhívja a Davosba sereglő Döbrögikhez képest bármennyire is mikroszkopikus erőnek tűnő hazai baloldali pártokat, szervezeteket, tömörüléseket és műhelyeket, hogy a közeljövőben jöjjenek össze, és legalább a kontinensünkön dúl háború és béke dolgában jussanak közös álláspontra!

Huszti Andrea,

elnök

Posted in Sajtóközlemény