Menü Bezárás

Tolvajkeringő

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom gyomorforgatónak tartja azt a luxust, amiben a NER lovagrend tagjai fetrengenek, legyen szó jachtokról, magánrepülőkről, vagyonokat érő autókról, luxusingatlanokról és hasonlókról.

Szembeötlő, hogy például Mészáros Lőrinc és becses neje – szerintük – “olaszosan” viháncolnak egy orosz oligarchához is köthető jachton, amelynek az egyszeri feltankolása is bő 100 millió forintba kerül. Egyébiránt csak a hazai sajtó által feltárt NER-es habzsi-dőzsi mögötti érték bőséggel fedezhetné a pedagógusok bérrendezését. Mondhatni, hogy mindenki úgy élvezi a vagyonát, ahogy akarja, azonban a NER-hez köthető vagyon szinte minden fillére az itthoni és európai adófizetők terhére került mai birtokosaikhoz. Ezt a pofátlanságot még rongyrázással is tetézni felér a társadalommal szembeni morális merénylettel.

Az ISZOMM politikai programja az említett gigantikus vagyonok keletkezését sem tenné lehetővé, azon felül, hogy a magyar emberek megrövidítését a lehető legnagyobb mértékben visszacsinálná. A kormány cinizmusát mutatja viszont az, hogy ezeket a vagyonokat olybá akarja láttatni, mintha ezek törvényesen a jelenlegi birtokosaikat illetnék.

Az ISZOMM vagyonrendezési politikájának kulcseleme, hogy az off-shore, azaz névtelenségbe burkolózó gazdasági érdekeltségeket azonnal állami kezelésbe venné mindaddig, amíg azokért az igazolható tulajdonosaik nem jelentkeznek, egyúttal elszámolva a keletkezésükkel kapcsolatos adóbefizetéseket.

Szanyi Tibor,
elnök

Posted in Sajtóközlemény