Menü Bezárás

Legyen rend az ország házában!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom örömmel nyugtázza, hogy országgyűlési képviselője, Székely Sándor H/17604 címen benyújtotta határozati javaslatát az országházi alkoholtilalom érdekében.

A javaslat az ISZOMM miniszterelnök-jelöltje, Szanyi Tibor felvetése nyomán készült, ám annál jóval szigorúbb, ugyanis nem csupán a bódultság tilalmára, hanem a törvényhozás teljes alkoholmentességére épít. Az alkoholos, vagy más miatti bódult állapotban való munkavégzést számos jogszabály tiltja, az országgyűlés esetében azonban mindezidáig semmiféle ellenőrzés, avagy szankcionálás nem létezett. A legkülönbözőbb, akár vérengző fegyverekkel is ellátott parlamenti őrség szintén mentes volt bármiféle ellenőrzési jogosultságtól. Ezt az abszurd állapotot tenné életszerűvé Székely javaslata, amely a házirendet alakítaná át. A labda tehát az Országgyűlés elnökénél van, vajon akarja-e a képviselők indokolatlan előjogait a polgárok jogaihoz igazítani.

Az ISZOMM a nevéhez híven a tiszta vizet részesíti előnyben a szó átvitt és valós értelmében egyaránt, s választási programja, a Kádár János Terv ennek politikai leképezése.

Huszti Andrea, elnök

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény