Menü Bezárás

Lehet egy más Európa

SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom csatlakozik az Európai Balpárt (Party of the European Left) kampányához, amit Jean-Luc Mélenchon, a francia, illetve Yolanda Diaz, a francia baloldal vezetői indítottak útjára az európai szociális változások érdekében.

Ismeretes, az ISZOMM a magyar pártok sorában elsőként adta közre európai parlamenti programját “Európa az európaiaké” néven, amelynek tartalmi alapja a Szociális Európa, mint fő cél megjelenítése.

Mandátumszerzés esetén az ISZOMM az EP baloldali képviselőcsoportjához (The Left) kíván csatlakozni. Ezzel a világos értékválasztással a párt azt üzeni a hazai választópolgároknak, hogy az európai politikai tér messze nem csupán a középutas polgári-liberális erők alkudozásaira van fenntartva, hanem kifejezetten lehetséges a szolidaritás erejének növelése. Ahhoz, hogy legyen egy más Európa, a történelmileg szétszóródott baloldali pártok új egységének megtalálása is szükséges. Az ISZOMM ennek jegyében hirdette meg EP-programját, amelyhez egyre több hazai baloldali személyiség, mozgalom, illetve párt csatlakozik.

Az ISZOMM európai törekvései a szeptember 8-9-10-én Budapesten rendezendő Balfeszt elnevezésű hagyományos baloldali fesztiválon is terítékre kerülnek a pártelnök, Szanyi Tibor felvezetésében.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény