Menü Bezárás

Székely Sándor kongresszusi beszéde

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alakuló kongresszusán, 2020. július 18-án elhangzott pártigazgatói beszéd írásos változata.

Jó napot kívánok, drága barátaim, elvtársaim, kedves vendégeink!

Hihetetlenül felemelő és boldog érzés most itt állni előtettek, és azt mondani, hogy igen végre megcsináltuk azt, amire már évek óta készültünk. Öröm és büszkeség, hogy mint oly sokan mások, mi nem adtuk fel, nem hátráltunk meg, nem égtünk ki, és nem egyáltalán nem tűntünk el a magyar belpolitika bizony ingoványos terepén.

Sokfelől jöttünk ebbe a pártba. Van aki más pártból, van aki a radikális baloldalról, van aki a politizáló civil közegből, és nagyon sokan olyanok is vannak itt, akik még sohasem vettek részt a közéletben.

De bárhonnan is jöttünk, mindig tisztességgel politizáltunk, mindig az emberek és az ország érdekeit néztük. Tüntettünk, útlezártunk, szervezeteket alapítottunk, együttműködéseket kötöttünk, dolgoztunk. A Fidesz-KDNP-vel sohasem egyeztünk ki. A politikai partnereinket nem szidtuk, és a megállapodásainkat, a tőlünk telhető legnagyobb mértékben teljesítettük.

Nagy árat fizettünk mindezért.

Volt aki a munkahelyét veszítette el, volt aki a házát, volt aki a családját. És olyan is van, aki mindhármat.

De bármekkora árat is fizettünk érte, soha nem adtuk fel elveinket. Soha nem adtuk fel identitásunkat. És leginkább soha nem adtuk fel a reményt!

Nem adtuk fel a reményt, hogy meg tudjuk menteni országunkat és a benne minden nap hősiesen dolgozó embereket, Fidesz-Kdnp, gyűlöletkeltő, hazug kormányzásától, a hazai és a külföldi multi cégek kizsákmányolásától, valamint az elszabadult kapitalizmus, és a fogyasztói társadalom mindent felzabáló, mindent kizsigerelő mechanizmusaitól.

Nem adtuk fel a reményt, hogy a megfelelő pillanatban, létre tudjuk hozni azt a baloldali pártot, melyről hisszük, képviseli azokat az elveket, melyeket képviselünk és amely képes lesz annyi szavazatot gyűjteni, amivel érdemi változásokat hozhatunk hazánk életébe.

Ezért is tölt el boldogság és büszkeség, amikor arra gondolok, hogy ma itt közösen veletek, megtartottuk az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom első Kongresszusát!

Fantasztikus, hogy itt vagytok és fantasztikus hogy itt lehetek ma veletek! Köszönöm!

Nézzük meg mi mellett is küzdünk mi, és hogy hogyan gondoljuk az együttműködést a demokratikus ellenzék pártjaival.

Mi tiszta szívvel és lélekkel küzdöttünk és küzdünk ma is ha kell, a sajtó szabadságáért, az alkotmányos Magyarországért, és minden ember jogaiért. Mindig kiálltunk liberális barátaink mellet, ezekben az ügyekben. És ez a jövőben is így fog maradni.

De e mellett leginkább mi azért küzdünk, hogy leszámoljunk végre azzal az őrülettel, amit az elmúlt 30 év, de leginkább az elmúlt 10 év hozott el Magyarországra. Azért politizálunk, hogy leszámoljunk a szociális és morális válsággal.

Mi azért politizálunk, hogy Magyarországon a dolgozók a normális bérekért küzdjenek, hogy a 40 órás munkából is jól lehessen élni és ne azért, hogy vasárnap is dolgozhassanak, mert akkor 500 forinttal több a munkabér.

Mi azért politzálunk, hogy nyugdíj mellett ne kelljen már dolgozni.

Mi azért politizálunk, hogy az állam ne lopja el az emberek adóforintjait, hanem támogassa őket, nyújtson jogi és megélhetési biztonságot.

Mi azért politizálunk, hogy ne tízezer ember éljen királyként, tízmillió munkájából, hanem azért, hogy mindenki jól éljen, aki dolgozik. Elmondom lassan is. Mindenki jól éljen, aki dolgozik.

Azért politizálunk, hogy a munkások legyenek büszkék arra amit csinálnak, hiszen ők működtetik ezt az országot.

Mi az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom, tudjuk, hogy csak a büszke emberek harcolják ki a jogaikat!

Mi azért harcolunk, hogy a négy és fél millió magyar munkás végre legyen magára büszke és álljon ki a magáért, és harcolja ki a jobb fizetést, a biztos nyugdíjat a tisztességes kórházi ellátást és a normális oktatást!

Mi azért politzálunk, hogy a bankok és a multinacionális vállalatok, ha már egyszer 30 évvel ezelőtt a magyar jobboldal asszisztálásával szétverték az egész ország gazdaságát, ne vigyenek ki minden évben innen 6.000 milliárd forintot. Adózzanak ők is úgy, ahogy a dolgozók, ahogy a munkások!

Szóval mi ezért küzdünk és ezért hajlandóak vagyunk akár a pokol összes ördögével megküzdeni. Ez az ami minket hajt ez az, amit a zászlónkra tűztünk!

Természetesen tudjuk, hogy ezt a háborút csak szövetségesekkel nyerhetjük meg. Mi nyitottak vagyunk a megbeszélésekre. Mi az Igen Szolidaritás elkötelezettek vagyunk az előválasztás mellett, mind a 106 körzetben, és a miniszterelnöki pozícióért is.

Az ellenzéki pártok felé, csak egy követelésünk van. Fogadják el, négy sarokszámból álló válságmegoldó csomagunkat és építsük bele, a közös kormányváltó programunkba.

Legyen a közös ellenzéki programban, hogy Magyarországon 200.000, – forint legyen a nettó minimálbér.
Legyen a közös ellenzéki programban, hogy Magyarországon 37,500,- forint legyen a családi pótlék minden gyermek után.
Legyen a közös ellenzéki programban, hogy a nyugdíjasok 37,500,- forin nyugdíjkiegészítést kapjanak havonta.
Legyen a közös ellenzéki programban, hogy Magyarországon ne legyen 100.000, – forint alatti jövedelem. Se nyugdíjas, sem pedig dolgozó.

Ez az ajánlatunk jövendőbeli szövetségeseink felé. Vegyük napirendre a totálisan kizsigerelt magyar dolgozók, anyagi juttatásainak rendbe tételét, valamint rendezzünk előválasztásokat, hogy eldönthessük, hogy ki legyen a közös miniszterelnök-jelöltünk és a 106 egyéni országgyűlési jelöltünk.

Mi az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tagjai készek vagyunk az együttműködésre, készen állunk a győzelemre, készen állunk a kormányzásra!

Az országért, a dolgozókért!
Köszönöm, hogy meghallgattatok!

Posted in Velünk történt