Menü Bezárás

Székely Sándor: Ne írd alá egészségügyi szakdolgozó!

Megjelent Székely Sándor blogjában 2021. február 22-én.

Hozzátok fordulok egészségügyi szakdolgozók!

Kivételesen magatokat helyezzétek a kormány akarata elé! Higgyétek el, ti is vagytok olyan fontosak, mint bárki más! Nektek is jár a tisztességes bér, a megbecsülés és a nyugodt munkakörnyezet.

Tudom, hogy nem akartok sztrájkolni. Tudom, hogy nem akartok tüntetni. Álljatok ki magatokért! Ne írjátok alá az új munkaszerződéseteket!

Higgyétek el, most ti vagytok tárgyalási pozícióban! Álljatok a sarkatokra és az ország mellétek fog állni!

Ne hagyjátok magatokat kizsigerelni! Ha nem írjátok alá az új szerződést, két nap múlva meg fogják változtatni az egész rendszert. Nélkületek ne lehet megnyerni a csatát.

Álljatok ki magatokért! Ne írjátok alá az új megalázó munkaszerződéseteket! Szerveződjetek és harcoljatok, ne hagyjátok magatokat megfélemlíteni!

A koronavírus járvány alatt a jelenlegi magyar kormány olyan törvényt ütött át az Országgyűlésen rengeteg ellenzéki képviselő támogatásával, aminek következtében az egészségügyi szakdolgozók bére, nemhogy nem nő, hanem még csökken is.

Sőt, még azt is feltételekhez kötik, hogy az eddig végzett másod- és harmadállásukat elvállalhassák.

Ezt a törvényt nem szavaztam meg, mert ez a törvény szimpla árulás, aljasság és kizsákmányolás.

A magyar kormány cinikusan – tudván, hogy a magyar egészségügyi dolgozók munkamorálja elképesztően magas –, éppen megalázni készül 80.000 olyan embert, aki minden nap azért dolgozik borzasztó kevés pénzért, hogy más emberek ne haljanak meg.

A magyar kormány nem méltó a kormányzásra és az ország képviseletére.

Székely Sándor 
független országgyűlési képviselő 
A Magyar Szolidaritás Mozgalom elnöke
Az Igen Szolidaritás alapítója

Székely Sándor
Posted in Írtunk