Menü Bezárás

12 éve történt meg a lehetetlen – kegyelettel emlékezzünk a cigány áldozatokra

PÁRTKÖZLEMÉNY

“Csorba Robika még ma is csak 17 éves lenne. Ő és édesapja halt meg abban a pergőtűzben, amiben a kistestvérei is áldozatok. Bianka és Máté súlyosan megsebesülve, de túlélték. Nem felejtünk.” – mondta Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke a tatárszentgyörgyi gyalázatos gyilkosságok napjára, 2009. február 23-ára emlékezve.

Kállai Szilvia, a párt alelnöke leszögezte: “Soha többé ne fordulhasson elő az a gyalázat, hogy egy kisgyermekes családra rágyújtják a házukat, s a menekülő csöppségeket és felnőtteket golyózáporral mészárolják. A bőrünk színe egyébként sem lehet gyűlölet tárgya. A magyar politikai paletta azonban jól mintázza, hogy egyes politikai irányzatok és azok propaganda eszközei, hogyan értek célba, azzal hogy rasszista ideológiában szenvedő embereket bátorítottak a roma sorozatgyilkosság elkövetésére.

Kinyitották azt a bizonyos „prikézsia” csírát! A mai napig is ‘jól’ kezelik a bűntudatkeltés technikájának eszközeit.”

A párt felhívja a magyar társadalom minden szereplőjét, hogy kegyelettel emlékezzünk mindazokra az áldozatokra, akiket cigány létük miatt öltek, vagy sebesítettek meg 2008-2009 során:

Nagy Tiborné élt 40 évet
Nagy József élt 43 évet
Balogh Mária élt 45 évet
Csorba Róbert élt 27 évet
Csorba Robika élt 5 évet
Kóka Jenő élt 54 évet

Az Igen Szolidaritás minden évben, február 23-án kegyeletét rója le a tatárszentgyörgyi temetőben, ahol Csorba Róbert édesapa és az ötéves kisfia nyugszik közös sírban egymást átölelve.

2020. február 23.
IgenSzolidaritás Sajtó

Posted in Sajtóközlemény