Menü Bezárás

Ha Orbán “győzött”, akkor jaj a magyar népnek!

PÁRTKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom elnöke, Huszti Andrea már korábban világossá tette, hogy egy kompromisszumos megállapodás esetén értelmetlen győztesekről, vagy vesztesekről beszélni.

A fontos kérdés azonban nem az, hogy az érintettek miként jutottak vagy jutnak egyezségre, hanem az, hogy a megállapodások nyomán az európai adófizetők, így a magyar polgárok is miként látják hasznosulni az általuk befizetett pénzeket. Az ISZOMM-nak szintén az a legfontosabb kérdés, vajon a Magyarországnak jutó összegek szolgálják-e a magyar emberek jövedelmi helyzetének javulását, vagy sem?

Ha az európai adófizetők pénze a NER-lovagok zsebében landol,

  • akkor Orbán miniszterelnökként nem, csupán tolvajként beszélhet a magának tulajdonított győzelméről,

  • akkor az európai képviselők hiába ünneplik a jogállamiság győzelmét, mert valójában csak a népeket vakítják,

  • akkor az EU kormányfői a teljes tehetetlenségükről tesznek tanúbizonyságot.

Az EU jelenleg ott tart, hogy jó eséllyel lesz 7 éves költségvetése és egy majdnem ugyanekkora anyagi méretű újjáépítési alapja, jóllehet ez utóbbi hitelfelvételből fog felállni. A pénzeszközökhöz rendelten ún. jogállamisági ellenőrzési mechanizmus is született, amely akkor lép hatályba, amikor annak jogszerűségét az Európai Bíróság megállapítja. Hátra van még az Európai Parlament jóváhagyása is, amely pedig akkor születhet meg, ha a tagállami vezetők mostani kompromisszuma nem sérti a képviselők által korábban hozott döntéseket.

2020. december 10.
Szanyi Tibor
az ISZOMM alelnöke
és miniszterelnök-jelöltje

Szanyi Tibor
Posted in Sajtóközlemény