Menü Bezárás

EU költségvetés – Ha valaki most talán elégedett lehet, akkor az az Európai Unió népeinek összessége

PÁRTKÖZLEMÉNY

Huszti Andrea, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom (IgenSzolidaritás / ISZOMM) elnöke üdvözli az Európai Tanácsban az EU költségvetése kapcsán kialakult előzetes kompromisszumot, s reméli, hogy azt az Európai Parlament is el tudja fogadni.

Az EU mindig a kompromisszumok nagymestere volt, nem kevésbé Angela Merkel kancellár. Kompromisszumoknál azonban nincs győztes vagy vesztes, hiszen elvileg mindenki elégedett, bár senki sem teljesen maradéktalanul. Ha valaki most talán elégedett lehet, akkor az az Európai Unió népeinek összessége, mert a közös ügyeik vitele – remélhetőleg – viszonylag normális menetben haladhat tovább.

A párt elnöke ugyanakkor “népvakításnak” nevezte Orbán Viktor győztes hadvezéri díszelgését és az ezt övező szolgai rajongásokat, amint kifejezetten szerencsétlennek tartja a fősodorbeli ellenzéki pártok lekicsinylő nyilatkozatait, amelyek a ‘kapufától’ kezdve a ‘vereségen’ át a ‘fegyverletételig’ terjednek.

“Így nagyon nehéz lesz a magyar szavazópolgároknak a tisztánlátás, különösen ha az ellenzék részéről egységes nyilatkozatokra, esetleg közös állásfoglalásokra vágyik. Mindenki jobban tenné, ha az ISZOMM mérsékelt megfogalmazását venné alapul, nevezetesen hogy egy törékeny, de bizakodásra okot adó előzetes kompromisszum született.” – mondta az elnök.

2020. december 10.

Huszti Andrea
elnök

Posted in Sajtóközlemény