Menü Bezárás

Elég a barkácsolásból!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom újólag megerősíti a 2020. március 6-án, július 18-án, majd október 30-án egyaránt kifejtett álláspontját, hogy valamennyi országgyűlési választókerületben (jelenleg 106) jelölteket állít a 2022-ben esedékes választásokon.

Az ISZOMM ugyanakkor az ellenzéki előválasztások következetes híve, annak érdekében, hogy a kormányváltásban érdekelt pártok és mozgalmak a lehető legnagyobb mértékben összpontosítani tudják az erőiket. Ennek értelmében a párt jelöltjei elsődlegesen az előválasztásokon kívánnak résztvenni mindenütt, ahol ilyenre sor kerül.

Ez egyben azt is jelenti, hogy az IgenSzolidaritás jelöltjei önállóan indulnak azokon a helyeken, ahol az előválasztás bármilyen okból elmarad. A párt stratégiai célja, hogy 2022-től kezdve minél nagyobb baloldali frakciót alakíthasson a Magyar Országgyűlésben.

Az IgenSzolidaritás ugyanakkor helyteleníti, hogy a kormányoldal és ‘idegenlégiósai’ másfél évvel a tervezett megmérettetés előtt nekilátnak a választási szabályok egyoldalú barkácsolásának, mert ez a legkevésbé sem szolgálja a szavazópolgárok felelős eligazodását.

Az IgenSzolidaritás azonban a magyar választók, különösen a dolgozói osztályok mozgósítására helyezi a hangsúlyt, éspedig a 2020. november 18-án társadalmi vitára bocsátott politikai programja mentén. Ennek fókuszában a havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a havi nettó 100.000 forintos szociális minimumjövedelem, a gyermekenkénti és havi 37.500 forintos családi pótlék, valamint a nyugdíjasok számára az ugyanekkora korpótlék áll.

2020. november 27.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Sajtóközlemény