Menü Bezárás

Vissza az egészségügybe!

HUSZTI ANDREA PÁRTELNÖKI NYILATKOZATA

Az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvény tavaly őszi országgyűlési elfogadása óta, de leginkább a vírusválság eddigi csúcsidőszakában több ezer szakápoló fordított hátat az állami intézményrendszernek, ami sajnos megmutatkozott a katasztrofális halálozási adatokban, de általában is az állami egészségügyi szolgáltatások összeomlásában.

Ezért a tragikus kifejletért mindazon pártok és képviselők felelősek, akik a fenti, ordítóan rossz törvényt elfogadták. Sajnálatos, hogy ebben a felelősségben valamennyi országgyűlési ellenzéki párt és frakciójuk is osztozik a kormánnyal, hiszen ezt a jogszabályt együttesen, egyhangúan szavazták meg.

Az IgenSzolidaritás kezdetektől fogva a törvény ellen szólt, az érintetteket arra biztatta, hogy aláírásuk megtagadásával álljanak ellen, illetve hogy ezt a kártékony jogszabályt az Országgyűlés mihamarabb törölje el!

A kormány süket fülein sajnos nem csodálkozunk, de azon annál inkább, Dobrev Klára újabban azzal kampányol, miszerint Orbán Viktor olyan törvényt ‘erőszakolt át a fideszes többségen, aminek következtében négyezerrel kevesebben dolgoznak ma az egészségügyben, mint korábban’.

Egykori kórházi dolgozóként is kikérem magamnak, hogy bárki az ápolók szemébe hazudjon! Nem csak az a szégyen, hogy egy miniszterelnök-jelölt a saját pártja szavazatait tagadja le, majd azok következményein szomorkodik nagy álszentséggel, s még csak nem is egyedül a pályaelhagyók magas száma a tragikus, hanem az, hogy az ott maradóknak több tízezer forintos léptékben csökkent a jövedelmük.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom nevében sokadjára is felszólítom az érintetteket, hogy a vonatkozó törvényt haladéktalanul semmisítsék meg, s az ápolók legkisebb bérét azonnal havi nettó 250.000 forintban rögzítsék, amint pártom – egy május elseje óta zajló aláírásgyűjtéssel megtámogatva – ugyanerre törekszik minden magyar dolgozó ember estében is.

Huszti Andrea,
elnök

Posted in Pártelnöki nyilatkozat, Sajtóközlemény