Menü Bezárás

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom megtartotta 2023-as Kongresszusát

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom megtartotta 2023-as Kongresszusát, amelyen elfogadták a párt
Politikai nyilatkozatát;
2024-es európai parlamenti választási programját, valamint
megválasztották az új vezetőket.

Az ISZOMM álláspontja szerint a kapitalizmus világszerte felélte az erőforrásokat, s az élet minden szintjén tarthatatlan állapotokat, háborúkat eredményezett. A szabad verseny hazug délibábnak bizonyult, s a népek elszegényedése az egyre kevesebb, de annál gazdagabb tőketulajdonos féktelen önzése miatt következett be.

A Párt megerősítette baloldali politikájának vegytiszta jellegét.

Fő célja a szociális válság felszámolása, amihez a kormányváltáson túl a hazai gazdasági-társadalmi berendezkedés gyökeres átalakítása szükséges. Cél a közösségi társadalom megteremtése, amelynek egyik eszköze a szabad szövetkezés előtérbe helyezése.

Az ISZOMM hivatásának tekinti az emberek szemének felnyitását, s leszögezi, hogy a rivalizáló neoliberális politikai elitek forgószínpada sem hoz érdemi változást a dolgozók javára, ezért mind a NER-től, mind pedig fizetett ellenzékétől kellő távolságot tart, ugyanakkor a magyarországi baloldali erők minél szorosabb együttműködését szorgalmazza.

A Párt úgy döntött, hogy az önkormányzatiságot meg kell menteni a pártlogikáktól, ezért a közelgő helyhatósági választásokon nem indít önálló jelölteket, ugyanakkor támogatja a Magyar Szolidaritás Mozgalom által alkalmasnak tartott indulókat. Az újrázni kívánó sikeres politikusokat arra kéri, hogy mandátumuk során függesszék fel párttagságukat, s csak az adott település lakossága felé vállaljanak elkötelezettségeket!

A Párt ugyanakkor listát kíván állítani az Európai Parlament-i választásokon, amelyet kinyit más baloldali pártok és mozgalmak felé is. Az ISZOMM a választások során az Európai Bal elnevezésű európai pártcsaláddal működik együtt, s a szerzett mandátumával a The Left nevű EP-képviselőcsoportot kívánja erősíteni.

Az ISZOMM európai választási programja az “Európa az Európaiaké” címet viseli. Ebben hitet tesz a Szociális Európa iránti elkötelezettsége mellett, s az EU-t már rövidebb távon is önálló globális játékosként kívánja szerepeltetni.

Az ISZOMM dr. Szanyi Tibort választotta elnökéül.

Az ISZOMM tagsága elismerését fejezi ki az eddigi vezetők felé. Különös köszönet illeti az eddigi pártelnököt, Huszti Andreát, aki a megalakulástól a stabil, közismert pártig juttatta el a Pártot.

Az ISZOMM új jelszava: Népközösséget!

Posted in Sajtóközlemény