Menü Bezárás

Ne rettenjetek el!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom szilárdan a tiltakozó pedagógusok, diákok és szülők pártján áll, akik következetesen nyomás alatt tartják a kormányzatot az oktatásban kialakult mélypontok felszámolásáért.

Az ISZOMM egyetért a tiltakozókkal, mert bár a magyar közoktatás nyilván kerülhet még rosszabb állapotba is, de a mai helyzet ma már fényévekkel az adófizetők elvárásai alatt van. A pedagógusok átlagos bére a diplomás szint felét sem éri el, az iskolák alulfűtöttsége hovatovább a tanulók egészségét veszélyezteti, s az oktatás általános minőségi színvonala igazi békaperspektívába süllyedt.

A magyar iskolákban meggyötört tanárok didergő gyerekeket terelgetnek a nem-tudás árkaiban.

A jogfosztott tanárok akcióit az ISZOMM legitimnek tekinti. A követelések nem mai keletűek, viszont a kormány következetesen semmibe vette a tanárok, a diákok és a szülők igényeit. A nemzet lelkiismeretét jelenleg a közoktatás robotosai testesítik meg.

Az ISZOMM bátorítja a tanári mozgalmak szervezőit és résztvevőit, hogy céljaiktól ne tántorodjanak el, szilárdan álljanak egymás mellett, s a közszolgáltatások hasonló helyzetű dolgozóit pedig arra buzdítja, hogy a lehetőségeik szerint csatlakozzanak a tiltakozásokhoz!

Huszti Andrea,

elnök

Posted in Sajtóközlemény