Menü Bezárás

Rendkívüli adó a munka nélkül szerzett jövedelemre, az osztalékra

Pártközlemény

Miniszterelnök Úr, van megoldás! Vezesse be a rendkívüli, egyszeri, 98 %-os különadót a multinacionális cégek és a gazdagok munka nélkül szerzett jövedelmére, az osztalékokra!

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom örül annak, hogy Orbán Viktor mégsem a kommunizmus visszatérését látja az IsZOMM azon javaslatában, ami a hazai és a külföldi multinacionális cégek osztalékadójának rendkívüli, egyszeri, 98 %-os bevezetését tartalmazza.

A miniszterelnök reggeli szokásos rádióinterjújában arról beszélt ugyanis, hogy meg kell oldania miként jöhetne vissza ugyanannyi pénzösszeg az országba, mint amennyit a külföldi befektetők osztalék formájában visznek ki. Az ISZOMM-nak a koronavírus-járvány megjelenése óta van erre megoldási javaslata, még pedig a 48 millió feletti osztalék rendkívüli, egyszeri, 98%-os különadójának bevezetése.

A párt álláspontja az, hogy – hosszabb távon – a munka nélkül szerzett jövedelmeket a munkajövedelmekkel azonos mértékben kell megadóztatni, és azt a szociális katasztrófa enyhítésére kell fordítani. A párt szerint havi nettó 200.000 forintos minimálbér, a 100.000 forintos minimumjövedelem és ugyanekkora legkisebb öregségi nyugdíj, valamint a 37.500 forintos családi pótlék és ugyanekkora nyugdíjpótlék jár a magyar embereknek.

Bár Orbán Viktor eddig az osztalék különadójának rendkívüli és egyszeri bevezetésével nem értett egyet, úgy tűnik, hogy ma reggelre jobb belátásra tért.

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom országgyűlési képviselője Székely Sándor ezért egy a határozati javaslatot nyújt be, amelyben ennek az adónemnek egyszeri bevezetésére tesz javaslatot. Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom pedig kíváncsian várja, hogy a miniszterelnöknek miként sikerül nem csak a libernyákokat elvinnie a hátán, hanem a multinacionális cégeket és a dúsgazdag cégtulajdonosokat is.

2020. július 24.

Huszti Andrea,
elnök (ISZOMM)

Posted in Sajtóközlemény