Menü Bezárás

Rendkívüli családi pótlékot és nyugdíj-kiegészítést!

2020.03.14. SAJTÓKÖZLEMÉNY

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom álláspontja a kormányfő 2020. március 13-i bejelentéseivel kapcsolatban

“Ha nem tudod, mi a teendő, állíts fel bizottságokat!” – szól az örök bölcsesség, aminek Orbán Viktor ismét teljességgel eleget tett.

A jelenlegi helyzetben, amikor egy szükségállapotban az derül ki, hogy Magyarország szinte semmilyen krízis esetére gyakorlatilag semmilyen érdemi tartalékkal nem rendelkezik, a legkorrektebb az lehetett volna, hogy a kormány haladéktalanul felfüggeszti a korrupciót és a kizsákmányolást.

Üdvözöljük viszont, hogy a kormány három napnyi heves ellenkezés dacára péntek estére megvilágosodott, s bejelentette a teljeskörű iskola-stopot, amit az Igen Szolidaritás már az elsők között szorgalmazott.

Magyarország lakóinak felétől ugyanakkor rég elvették a lehetőséget, hogy akár csak egy hónapot is át tudjon vészelni saját forrásaiból.

Azonnali vagyondézsmát követelünk tehát az 1 milliárd forint feletti magán és vállalati banki betétállományokra: 10 % elvonását, hogy az előttünk álló hónapok sajnos várható szociális drámáit ellensúlyozni lehessen.

Ezzel összefüggésben a lakosság felének, azaz a gyermekeknek és a nyugdíjasoknak havi 37.500 forint rendkívüli jövedelem kiegészítés járjon az említett források terhére.

Huszti Andrea
elnök

Huszti Andrea, Kalmár Szilárd és Szanyi Tibor
Posted in Sajtóközlemény