Menü Bezárás

Zöld út a gépjárműveknek

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom üdvözli az Európai Bizottság és Németország közötti új egyezséget, amely 2035 után is lehetővé teszi a belsőégésű motorral felszerelt gépjárművek európai forgalmazását, amennyiben azok kizárólag ún. e-üzemanyagot használnak.

Az ISZOMM álláspontja szerint a hagyományos (benzin, dízel), az akkumulátoros és a hidrogéncellás motorok fejlődésének együttes támogatása mindenképpen erősíti a technológiai versenyt úgy, hogy elkerülhetjük a többlet széndioxid kibocsátást. Mindhárom megoldásnak megvannak az előnyei és a hátrányai egyaránt, mégis jól szolgálják a jövőt, hiszen így nagy eséllyel nem jutunk műszaki zsákutcákba.

A most született megállapodással a levegőből visszanyert széndioxid zöldárammal történő üzemanyaggá alakítása a meglévő, és a 2035-ig még gyártandó hagyományos gépkocsik környezetbaráttá tétele előtt is nyitva tartja az utat, hiszen az e-üzemanyag tetszőlegesen keverhető a fosszilis eredetűekkel, és kiválthatják az egyre inkább tévedésnek tekinthető bio-üzemanyagokat.

A Párt kezdeményezi, hogy a hazai nemzeti energiastratégia részeként bátrabban erősítsük az új technológiák térnyerését, amit az ISZOMM a maga politikai programjában mindenképpen megjelenít.

Szanyi Tibor,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény