Menü Bezárás

A magyar kormány már a szuverenitásának a látszatát is kerüli

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom döbbenettel látja, hogy a szuverenitására a szavak szintjén oly kényes magyar kormány immár kizárólag Törökország magatartásához igazodva képes az országgyűlési képviselőcsoportjait irányítani a NATO észak-európai bővülését illetően.

Orbánék siralmas huzavonája borzalmas károkat okoz Magyarország nemzetközi megítélésében. Eddig a finn-orosz határ NATO-határrá válása volt a Fidesz-KDNP általi látszólagos bizonytalankodások legfőbb magyarázata, ám ez azonnal elszállt, amint a török elnö ‘kvázi’ váratlanul zöld utat mutatott Finnországnak. A magyar szuverenitás látszatát is cáfolja, hogy Orbán Viktor épp ankarai látogatása idején gondolta meg magát a török állásponttal szigorúan egybeeső módon.

Ez így szégyen. Magyarország legfőbb szövetségesei az EU tagországai, így azok közül Svédországot külső akarat mentén csuklóztatni árulással ér fel. Az ilyen magatartással Magyarország azt kockáztatja, hogy a NATO-n belüli státusza Törökországhoz hasonlóvá válik, azaz nem fog hozzájutni a legfejlettebb nyugati katonai technikákhoz. Mindez kérdésessé teszi a magyar haderőreform lehetőségeit, különösen arra figyelemmel, hogy a magyar légierő vadászgépeit Svédországtól bérli.

Az ISZOMM határozott álláspontja szerint a nemzetközi politikában az ún. “felejtésnek” mindig komoly ára van. Sajnos, az “emlékezésnek” is.

Az ISZOMM felszólítja a magyar kormányt, hogy hagyjon fel a hazánkat elszigetelő, csahos politikáival, s teljesítse vállalt kötelezettségeinket, különben elveszítjük azt a jogunkat, hogy mások velünk szembeni kötelezettségeit számon kérhessük!

Szanyi Tibor,
alelnök

Posted in Sajtóközlemény