Menü Bezárás

A nemzeti ünnep senkit nem jogosít fel az ostobaságra

Az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom által rögtönzött virtuális Bolond Istók Díjat az idei esztendőben Orbán Viktornak és – megosztva – a Gyurcsány-házaspárnak ítéli.

Orbán Viktor valóságos képviharba került, amikor a királyokat akasztani sürgető, a magyar nemzetet véres harcba szólító, pont ágyban (értsd: békében) meghalni nem kívánó Petőfi Sándort, a magyar történelem és irodalom alighanem legmilitánsabb költőjét, akit minden valószínűség szerint orosz katonák gyilkoltak meg a csatamezőn, őt úgy akarja láttatni, mint aki a nemzet akkori akaratát felülírva békére szólított volna fel.

Dobrev Klára viszont a szekeret rakta a lovak elé, midőn azt állítja, hogy akitől elvehető a demokrácia, az még megmaradhat az európaiság őrzőjének. Az európaiság mai fogalma épp a demokrácia megtartásából, védelméből eredezik, még pontosabban a demokrácia a belépő a modern európaisághoz.

Gyurcsány Ferenc ál-jogállami fejtegetésével érdemli ki a Bolond Istók Díjat, aminek aktuális konklúziója, hogy a kormány menjen a pokolba!

Az ISZOMM a BID emlékplakettjét a Budenz József Általános Iskola és Gimnázium igazgatójának ítéli, aki viszont nemes egyszerűséggel betiltotta a cenzúra eltörlését, a szabad sajtó óhajtását, továbbá a királyok felakasztását sürgető Petőfi-sorokat felidéző iskolai előadást.

Az ISZOMM egyúttal rögzíti, hogy bár idehaza számos, valóban méltó ünnepség zajlott, a sajtó és a média elsősorban a politikai primadonnák ostobaságait harsogta. Ezenközben a nemzetközi piacokon sajnos durván bezuhant a forint árfolyama, és a közelmúlt mézeshetei után ismét 400 forintnál is többet kell adjunk egy euróért, így a nemzeti ünnep múltával visszazuhantunk a véres valóságba, ami alapvetően Magyarország súlyos szociális válságát jelenti.

ISZOMM Sajtó

Posted in Sajtóközlemény