Menü Bezárás

Levél az ellenzéki pártok vezetőinek a Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. OEVK független előválasztási jelöltről

Tisztelt Cím!

A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Választási Bizottság július 30-án kiírta az időközi országgyűlési választást a megye 6. számú választókerületébe, a haláleset miatt megüresedett képviselői helyre. Ennek értelmében 2020. október 11-én választásra kerül sor a tiszújvárosi központú körzetben.

Az elmúlt napokban számos ellenzéki nyilatkozatot láthattunk, hallhattunk az előválasztások iránti elkötelezettségről, s pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom azon szervezetek közé tartozik, amelyek az ellenzéki előválasztás intézményét jelen esetben is elengedhetetlennek tartják. A közvélemény felé vállalhatatlannak tekintjük, hogy miközben minden platformon az előválasztások mellett érvelünk, ám most, amikor valódi választás lesz, ezt kikerülnénk. Idő bőven van rá, hiszen még csak két hét telt el a kihirdetéstől kezdve, s a választásig még bő 8 hét áll előttünk, de a korrekt visszalépésekig is legalább 6. Úgy gondolom, hogy az ellenzéki pártok tehetetlenségéről állítanánk ki bizonyítványt, amennyiben az előválasztásokat időhiányra hivatkozva nem tartanánk meg.

Tisztelettel tájékoztatom, hogy pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom egy kiváló, független, így sok más párt és szervezet számára könnyen elfogadható jelölt mögé sorakozott fel. Tóth Ádám, 30 éves, helyi kötődésű kisvállalkozóról van szó, akinek egy bemutatkozó video-riportja a következő linken érhető el: https://youtu.be/Rhk268aDo0U.

A jelölt eredendően az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom stratégiai együttműködő partnere, a Magyar Szolidaritás Mozgalom ajánlására került a figyelmünkbe.

Azt is szerencsés mozzanatnak tartjuk, hogy a jelölt minden további nélkül képviselhetőnek tartja pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom alapvető misszióját, éspedig a szociális, morális és ökológiai válság leküzdését, s ezen belül is a legelső lépésként meghozandó jövedelmi intézkedéseket. Ezek – részünkről – konkrétan a megalakulásunk óta hangoztatott 200.000 forintos havi nettó minimálbérben, a havi nettó 100.000 forintos (szociális) minimumjövedelemben, a havi 37.500 forintos gyermekenkénti családi pótlékban, s az ugyanekkora, minden nyugdíjasra kiterjedő korpótlékban öltenek testet. Úgy tapasztaljuk, hogy bár külön-külön, de a fenti elemek mindegyikéhez érzékelhető az ellenzéki pártok részéről egy sajátos felzárkózás, így komoly esélyt látok arra, hogy ezek egyféle ellenzéki minimum alapjait képezzék.

A különböző sajtóértesülések dacára úgy látom, hogy jelen levelem írása idején hivatalos jelöltállításról, támogatásról szóló bejelentést csak pártom, az Igen Szolidaritás Magyarországért Mozgalom tett. Amennyiben az ön pártja esetleg nem kíván önálló jelöltet állítani, vagy más pártjelölt mögé felsorakozni, ám szívesen csatlakozna egy független jelölt mögé, úgy javaslom, fontolják meg Tóth Ádám támogatását.

A jelölt biztosított engem, hogy ő maga is feltétlen híve az ellenzéki előválasztásoknak, s szívesen megméredzkedik más ellenzéki, illetve pártjelöltekkel, még akkor is, ha az adott jelölt mögött pártcsoport áll.

Kérem tehát, erősítse meg az ön pártjának álláspontját a szóban forgó előválasztással kapcsolatban, illetve szíves tájékoztatását is várom Tóth Ádám támogatását illetően.

Szíves figyelmét és kért együttműködését köszönöm:

Huszti Andrea, elnök
2020. augusztus 12.

Megkapták: Fekete-Győr András, Gyurcsány Ferenc, Karácsony Gergely, Kendernay János, Schmuck Erzsébet, Szabó Tímea, Tóth Bertalan, Vajnai Attila

Posted in Velünk történt